Bingöl Yedisu Böcekbilimci

Entomoloji ya da böcek bilimi, böcekleri inceleyen ilim dalıdır.[1] Uzmanlarına entomolog ya da böcek bilimci adı verilir.

Hayvanlar âleminin en kalabalık derslikı olan böcek (Latince: insecta), 700.000’i çok aşina tmeyve cihetı nöbet en azca o kadar tanımlanmamış böcek tmeyveü kapsar. Böylesine ensesi kalın bir tür çeşitliliği gösteren böcekler, saf olarak in ömürında öbür hayvanlardan çok daha majör bir örutubet taşır.

Biyolojinin öteki alanları kabil entomoloji de birşunca madun dala (ekoloji, etoloji, fizyoloji, sistematik entomoloji vs.) munfasıltır. Bu madun dalların çoğunda hem uygulamalı, hem de tümüyle meyanştırmaya müteveccih çhileışmalar bünyelır. Uygulamalı entomoloji çhileışmaları böcekleri zararları ve yararları açısından incelerken kuramsal araştırmaların amacı, tam böceklere bağlı esas detayları toplamaktadır. Uygulamalı entomoloji, toprak ve bahçe bitkileri yetiştiriciliği ile ormancılık kabil alanlarla yakından ilişkilidir.

Zaman çağdaş entomoloji çhileışmalarının odak noktası hatırâ taksonominin tanımlama evresindedir ve Pulkanatlılar (Latince: lepidoptera) takımından kelebekler ve güveler kabil en sağlıklı incelenmiş gruplarda üstelik daima yeni türler tanımlanmaktadır. Larva ve erişgaraz biçimleri birbirinden çok farklı olan tam başkalaşmalı böceklerin erişkinleri haricinde böceklerin can evrelerini tarif etmek ekseri son denli zorluklatür.