Eskişehir Alpu Mobilyacı Marangoz İş İlanları

Marangoz nedir sorusuna verilebilecek en net cevap, ağaçtan çeşitli eşyalar fail ve ağaç işleri ile meslekan zanaatkardır. Ağşiddetlin natürel ya da işlenmiş haline zımparalama, lokum, biçme üzere işlemler ile şekil veren ve çeşitli nesneler ortaya koyan kişiler marangoz kimdir sorusunun cevapını kontralamaktadır. Marangozun kim olduğu sorusunu tam olarak anlayabilmek derunin ne iş yaptığını, yer ve sorumluluklarının neler olduğunu bilmek gerekmektedir.

Marangoz Ne İş Yapar? Vazife ve Sorumlulukları Nelerdir?
Ağaca şekil vererek kapıdan pencereye, mobilyadan bezek eşyalarına sert çok nesneyi oluşturarak marangoz kime denir sorusuna cevap olarak gösterilen zanaatkarların çıbanlıca görevi, hem kullanışlı hem de göze seslenme eden nesneler ortaya koymaktır. İnşaatlardan möble üretim merkezlerine, iç mimarlık ofislerinden atölyelere sert çok yerde yer fail zanaatkarların çdüzenıştıkları yere bentlı olarak yer ve sorumlulukları değişmektedir. Fakat umumi olarak görevleri ortada şunlar adetlabilmektedir:

Ortaya konulacak nesneye yakışır olarak kullanılacak ürüne karar verir ve bu ürüne yakışır kullanılacak ekipmanları seçer.
Oluşturulacak ürünün sözıbını ya da tasavvurını belirler ve bu tasavvur ya da durum doğrultusunda, kullanılacak tahtalar üzerinde örgülacak işlemleri kolaylaştırmak için işaretlemeler yapar.
Tahtaları düzen gücü ya da mekanik aletler ile boyutlandırır, düzeltir, oluşturulacak nesneye yakışır şekil sokar ve biçimlendirir. Henüz sonra zımparalama, oluk açım, biçme ve rendeleme yaparak ortaya konulması amaçlanan nesneye yakışır olarak işlemlerden geçirir.
Şekil verdiği parçaları tutkal, yapıştırıcı, çivi ya da vida üzere malzemeler ile bir araya getirerek nesneye son formunu verir. Birleşip form kazanan nesnenin cilalanması, boyanması vb. işlemler de öğreti sahibinin sorumluluklarındandır.
Özellikle inşaat bölümünde çdüzenışan marangozlar çatıların, ağaç döşemelerinin, kapı, pencere ve merdivenlerin inşbeyından ve tamiratından sorumludur.
Kullanılan malzemelerin bakımını, seçilen malzemenin kalitesinin ve uygunluğunun denetimini yaratmak da görevlerindendir.
Marangoz Sarhoş olmak İçin Hangi Eğitimi Fethetmek Gerekir?
Marangoz yetişmek derunin hangi okula gidilmeli sorusunun en net cevapı öğreti liseleridir. Bu mesleği yaratmak isteyen kişiler, Lise Geçiş Sınavı (LGS) olarak adlandırılan test sonrası mesleksel ve teknik liselerin, küçük asya öğreti liselerinin, endüstri öğreti liselerinin ve çok programlı küçük asya liselerinin Möble ve Dekorasyon taksimmlerinde terbiye almalıdır. Bu okullarda teorik eğitimin taliı silsile özellikle möble atölyeleri ilkin yetişmek üzere farklı alanlarda uygulamalı eğitimler de verilmektedir. Ortaöğretim eğitimini başarıyla tamamlayarak Möble ve Dekorasyon kısmınden yetkili olan kişilere öğreti lisesi diploması verilmektedir ve bu kişiler, teknisyen unvanı ile marangoz olarak yer yapabilmektedir. Fakat marangoz ne olunur sorusunun yekta cevabı öğreti eğitimi veren okullardan yetkili yetişmek değildir. Ortaöğretim kurumlarının dayalı taksimmlerinde mesleksel terbiye alarak marangoz olmanın taliı silsile bir uğur daha bulunmaktadır. Terbiye fethetmek isteyen azami nüfus sayısının toplanması koşşanlı ile Ulusal Terbiye Bakanlığı’na bentlı mesleksel terbiye merkezlerinin, yetişkin terbiye merkezlerinin ve zanaat okullarının doğramacılık kısmınde de mesleksel eğitimler verilmektedir. Verilen marangozluk eğitimi çıraklık eğitimi olarak kabul edilmektedir. Çıraklık eğitimine çıbanlayabilmek derunin en azca beş mezunu yetişmek gerekmektedir. 14 ila 19 yaş ortada, daha önce çıraklık eğitimi almamış bireyler, marangozluk eğitimi alabilmek derunin oluşturulan mesleksel terbiye kurslarına çıbanvurarak çıraklık eğitimi alabilmektedir. Mesleksel eğitime sertlabilmek derunin kişinin sıhhat durumunun eğitimde ve meslekte yapacağı işlere elverişli olması gerekmektedir. Bunu taliı silsile eğitimde en önemli şarka, bünyesinde çdüzenışılan iş yeri sahibi ile çıraklık sözleşmesi imzalanmasıdır. Tüm şartları sağlayıcı kişilerin terbiye süresi, kişilerin mezuniyet durumlarına için değişmektedir. İlkokul mezunları 3 yıl terbiye düzenırken, ortaöğretim mezunları 1,5 yıl terbiye almaktadır. Çıraklık eğitimini çıbanarı ile mütemmim kişilere terbiye nihayetinde kalfalık belgesi verilmektedir. Marangozluk sertifikası ne karşıır sorusunun cevabı kısaca bu şekildedir. Marangoz ustası yetişmek derunin ne örgülmalı sorusuna iki farklı yanıt verilebilmektedir. Liselerin dayalı taksimmlerinde terbiye fethetmek ya da ilköğrenim sonrası oluşturulan öğreti kurslarında terbiye fethetmek gerekmektedir.

Marangoz Sarhoş olmak İçin Gereken Şartlar Nelerdir?
Marangoz yetişmek derunin ne mukteza sorusunun en önemli cevapı en azca beş mezunu yetişmek ve bu mesleği alegori getirebilecek yeterliliğe sahip olduğunuzu gösteren belgeye sahip olmaktır. Liselerin Möble ve Dekorasyon taksimmlerinden yetkili olanların aldığı öğreti lisesi diploması ya da Ulusal Terbiye Bakanlığı’na bentlı mesleksel terbiye merkezlerinde verilen çıraklık eğitimi sonrası düzenınan kalfalık belgesi, kişinin marangozluk mesleğini yapabileceğinin göstergesidir. Bunun taliı silsile kalfalık sonrası kendi atölyelerini açmak isteyenlerin iki yıl devam eden kalfalık eğitimini tamamlayıp ustalık belgesi alması şarttır. şehadetname ya da mesleksel yeterlilik belgesi haricinde marangozluk yaratmak isteyen kişilerin etki ayn koordinasyonunun faik, mekân ve şekil algısının oturaklı, mesleği icra edebilecek fiziksel güç ve sağalüvyona sahip, tetik ve titiz olması gerekmektedir. Mesleksel terbiye merkezlerinde çıraklık eğitimi matlup kişilerde en azca beş mezunu olmasından sonra uyanıklık edilen ilk kriter, fiziksel sağlığının mesleği halletmeye elverişli olmasıdır. Başkaca kişiden, mesleği sırasında kullanacağı malzemelerin ve fasılaç gereçlerin işlevlerini bilmesi, kullanabilecek yetkinlikte olması beklenmektedir. Özellikle mobilyacılık ve dekorasyon bölümünde yer yapanların yaratıcılık seviyelerinin de faik olması beklenmektedir.