Konya Akören Mobilyacı Marangoz İş İlanları

Marangoz nedir sorusuna verilebilecek en kupkuru cevap, onguntan çeşitli eşyalar yapan ve ağabeyç maslahatleri ile cenkan zanaatkardır. Ağşiddetlin tabii evet da maslahatlenmiş haline zımparalama, fek, biçme kadar maslahatlemler ile şekil veren ve çeşitli nesneler ortaya koyan zevat marangoz kimdir sorusunun cevapını hakkındalamaktadır. Marangozun kim olduğu sorusunu tam olarak anlayabilmek kucakin ne iş yaptığını, fariza ve sorumluluklarının neler olduğunu bilmek gerekmektedir.

Marangoz Ne İş Yapar? Işlev ve Sorumlulukları Nelerdir?
Ağaca şekil vererek bapdan pencereye, mobilyadan süs eşyalarına sağlam çok nesneyi oluşturarak marangoz kime denir sorusuna cevap olarak gösterilen zanaatkarların başlıca görevi, hem kullanışlı hem de göze seslenme fail nesneler ortaya koymaktır. İnşaatlardan mobilya üretim merkezlerine, iç mimarlık ofislerinden atölyelere sağlam çok yerde fariza yapan zanaatkarların çaldatmaıştıkları yere destelı olarak fariza ve sorumlulukları değmaslahatmektedir. Ancak umumi olarak görevleri beyninde şunlar skorlabilmektedir:

Ortaya konulacak nesneye yaraşıklı olarak kullanılacak ürüne hüküm verir ve bu ürüne yaraşıklı kullanılacak ekipmanları seçer.
Oluşturulacak ürünün lakırtııbını evet da niyetını belirler ve bu niyet evet da patron doğrultusunda, kullanılacak tahtalar üzerinde mimarilacak maslahatlemleri kolaylaştırmak amacıyla maslahataretlemeler yapar.
Tahtaları kanat gücü evet da mekanik aletler ile boyutlandırır, düzeltir, oluşturulacak nesneye yaraşıklı biçim sokar ve biçimlendirir. Henüz sonrasında zımparalama, oluk küşat, biçme ve rendeleme yaparak ortaya konulması ammaçlanan nesneye yaraşıklı olarak maslahatlemlerden geçirir.
Şekil verdiği parçaları tutkal, yapıştırıcı, çivi evet da vida kadar malzemeler ile bir araya getirerek nesneye son formunu verir. Birleşip form kazanan nesnenin cilalanması, boyanması vb. maslahatlemler de öğreti sahibinin sorumluluklarındandır.
Özellikle inşaat bölümünde çaldatmaışan marangozlar çatıların, ağabeyç döşemelerinin, kapı, pencere ve merdivenlerin inşasından ve onarımından sorumludur.
Kullanılan malzemelerin bakımını, seçilen malzemenin kalitesinin ve uygunluğunun denetimini akdetmek da görevlerindendir.
Marangoz Yapmak İçin Hangi Eğitimi Kazanmak Gerekir?
Marangoz bulunmak kucakin ne okula gidilmeli sorusunun en kupkuru cevapı öğreti liseleridir. Bu mesleği akdetmek isteyen zevat, Lise Geçiş Testı (LGS) olarak adlandırılan imtihan sonrası mesleksel ve yöntem liselerin, küçük asya öğreti liselerinin, sanayi öğreti liselerinin ve çok programlı küçük asya liselerinin Mobilya ve Dekorasyon taksimmlerinde yetişek almalıdır. Bu okullarda teorik eğitimin taçı gün özellikle mobilya atölyeleri başta bulunmak üzere farklı alanlarda uygulamalı eğitimler de verilmektedir. Lise eğitimini muvaffakiyetyla tamamlayarak Mobilya ve Dekorasyon kısmınden izinli olan kişilere öğreti lisesi diploması verilmektedir ve bu zevat, teknisyen unvanı ile marangoz olarak fariza yapabilmektedir. Ancak marangoz nite olunur sorusunun bir cevabı öğreti eğitimi veren okullardan izinli bulunmak değildir. Lise kurumlarının alakadar taksimmlerinde mesleksel yetişek alarak marangoz olmanın taçı gün bir erkân henüz bulunmaktadır. Yetişek vira etmek isteyen azami nüfus saykaloriın toplanması koşulu ile Ulusal Yetişek Bakanlığı’na destelı mesleksel yetişek merkezlerinin, yetişgaraz yetişek merkezlerinin ve konuşma okullarının doğramacılık kısmınde de mesleksel eğitimler verilmektedir. Verilen marangozluk eğitimi çıraklık eğitimi olarak ikrar edilmektedir. Çıraklık eğitimine başlayabilmek kucakin en azca beş mezunu bulunmak gerekmektedir. 14 ila 19 evetş beyninde, henüz önce çıraklık eğitimi almamış bireyler, marangozluk eğitimi alabilmek kucakin oluşturulan mesleksel yetişek kurslarına başvurarak çıraklık eğitimi alabilmektedir. Mesleksel eğitime tıkızlabilmek kucakin kişinin keyif durumunun eğitimde ve meslekte yapacağı maslahatlere elverişli olması gerekmektedir. Bunu taçı gün eğitimde en önemli şart, bünyesinde çaldatmaışılan iş yeri sahibi ile çıraklık sözleşmesi imzalanmasıdır. Tüm şartları sağlayıcı kişilerin yetişek süresi, kişilerin izin durumlarına gereğince değmaslahatmektedir. İlkokul mezunları 3 yıl yetişek aldatmaırken, lise mezunları 1,5 yıl yetişek almaktadır. Çıraklık eğitimini başarı ile tamamlayan kişilere yetişek ahir kalfalık belgesi verilmektedir. Marangozluk sertifikası nite karşıır sorusunun cevabı kısaca bu şekildedir. Marangoz ustası bulunmak kucakin ne mimarilmalı sorusuna iki farklı karşılık verilebilmektedir. Liselerin alakadar taksimmlerinde yetişek vira etmek evet da ilköğretim sonrası oluşturulan öğreti kurslarında yetişek vira etmek gerekmektedir.

Marangoz Yapmak İçin Gereken Şartlar Nelerdir?
Marangoz bulunmak kucakin ne vacip sorusunun en önemli cevapı en azca beş mezunu bulunmak ve bu mesleği adına getirebilecek yeterliliğe iye olduğunuzu gösteren belgeye iye olmaktır. Liselerin Mobilya ve Dekorasyon taksimmlerinden izinli olanların aldığı öğreti lisesi diploması evet da Ulusal Yetişek Bakanlığı’na destelı mesleksel yetişek merkezlerinde maruz çıraklık eğitimi sonrası aldatmaınan kalfalık belgesi, kişinin marangozluk mesleğini yapabileceğinin göstergesidir. Bunun taçı gün kalfalık sonrası kendi atölyelerini açmak isteyenlerin iki yıl süren kalfalık eğitimini tamamlayıp ustalık belgesi alması şarttır. şehadetname evet da mesleksel yeterlilik belgesi haricinde marangozluk akdetmek isteyen kişilerin sahiplik çekmece koordinasyonunun güçlü, gök ve şekil algkaloriın salim, mesleği yürütme edebilecek fiziki güç ve sağlamlığa iye, titiz ve titiz olması gerekmektedir. Mesleksel yetişek merkezlerinde çıraklık eğitimi takanak kişilerde en azca beş mezunu olmasından sonrasında dikkat edilen ilk ölçüt, fiziki sağlamlığının mesleği hayata geçirmeye elverişli olmasıdır. Hatta kişiden, mesleği esnasında kullanacağı malzemelerin ve mesafeç gereçlerin maslahatlevlerini bilmesi, kullanabilecek yetkinlikte olması beklenmektedir. Özellikle mobilyacılık ve dekorasyon bölümünde fariza yapanların yaratıcılık seviyelerinin de güçlü olması beklenmektedir.